Az iContrAll rendszerről → Mit vezérelhetünk? → Miben más ez a rendszer? →




Miben más az iContrAll rendszer?

A bemutatkozásban említettem, hogy körüljártam a piacot, mielőtt letettem a voksomat egy rendszer mellett. Röviden vegyük át, milyen okos otthon technológiák léteznek, és melyiket miért vetettem el.

Mik az előnyei?

• Teljes körű intelligens otthon megoldás egy gyártótól
• Egyaránt ideális új építésű és már régebb óta meglévő ingatlanok okosítására
• Nem igényel falbontást a vezeték nélküli technológiának köszönhetően
• Univerzális, adaptív megoldások, melyek a meglévő eszközök vagy adottságok kezelésére nyújtanak megoldást
• Zárt rendszer; egyszerű, magyar, felhasználóbarát kezelőfelülettel
• A hagyományos falikapcsolókkal is működik
• Kitűnő ár/érték arány, rejtett költségek és havidíj nélkül
• Egyszerű, költséghatékony előkészítés, mely mindössze néhány mélyített kötődoboz és a null vezető meglétét igényli
• 100 %-ban biztonságos: A rendszer az Európai Bizottság által akkreditált, független elektronikai mérőlaboratórium tanúsítványával rendelkezik
• Magyarországi gyártói jelenlét és szerviz, 2 év teljes körű garancia + kiterjesztett garancia

Hogyan működik?

Az egyes elemeket, amelyek egyenként is működőképesek, a Power Drive központi egység szervezi rendszerré. A központi egység vezeték nélküli, saját csatornás rádiókommunikáció segítségével tartja felügyelete alatt az információáramlást az eszközök között, és interneten tart kapcsolatot az iContrAll központi szerverével a szükséges adatfrissítések és a távoli vezérelhetőség biztosítása érdekében.

Az IContrAll rendszer elemei fejlett, vezeték nélküli, két irányú rádiós technológiával kommunikálnak egymással, mely szigorú titkosítási algoritmussal és védelemmel van ellátva.Ez a technológia biztosítja, hogy a rendszer utólag is gyorsan és egyszerűen kiépíthető a már kész házak esetén is. További előnye ennek a kivitelnek a költségtakarékosság, hisz a hagyományos, vezetékesen kommunikáló rendszerek bonyolult hálózatának kiépítésének költségeihez képest igen jelentős megtakarítást jelent a minimális előkészületeket igénylő gyorsan, egyszerűen és gazdaságosan kiépíthető rádiós rendszer. Mindegy, hogy az egész ház vezérlését szeretné megvalósítani vagy csak néhány helyiségét, ez az okos otthon rendszer minden esetben kitűnő megoldás, hisz a rendszer moduláris felépítésének köszönhetően lehetőség van kezdetben csak néhány eszköz vezérelhetővé tételére, és a későbbi, lépcsőzetes bővítésre. A bővítés bármilyen ütemben és mennyiségben kivitelezhető, a körülmények változásait vagy új igények felmerülését figyelembe véve, ami lehet akár egy gyermek születése is. Vezetékes rendszerek esetén ez kivitelezhetetlen. Szükség esetén a rendszer elemeit ki lehet szerelni, és akár a családdal együtt át is költöztethetőek. A moduláris felépítés nem csak rugalmasságot biztosít, de lehetővé teszi a családi költségvetéshez való alkalmazkodást is, így a megrendelő számára a legoptimálisabb finanszírozási elérést lesz elérhető.

Mekkora a rendszer energiafelhasználása?

Alapvető szempont volt a fejlesztés során a nagyon egyszerű kezelhetőség, a megbízhatóság és - a környezetbarát technológiák alkalmazása révén - az energiatakarékosság. A rendszer alkotóelemei úgy lettek tervezve, hogy fogyasztásuk minimális (< 1W) így kiépítésük hosszútávon és sok eszköz esetén is gazdaságos.