Az iContrAll rendszerről → Mit vezérelhetünk? → Miben más ez a rendszer? →




VILÁGÍTÁS

Modern létünk egyik legfontosabb fejlesztése az elektromos világítás. Az okos otthonok tér nyerésével új szintre emelkedik ez a számunkra már mindennapos technológia. Vezérelhetjük távolról lámpáinkat, akár csoportosan is. Fényerőt szabályozhatunk, RGB ledek színét állíthatjuk olyanra, amilyenhez éppen kedvünk van. Okos telefonunkon, applikáción keresztül látjuk lámpáink állapotát.

HŰTÉS-FŰTÉS

Jelenleg az egyik legjobb megoldás a felületfűtés- és hűtés, hiszen ezzel mind a fűtés mind a hűtés egyszerre megoldható. A falakba, padlóba és mennyezetbe rejtett csövekkel nem csak helyet és esztétikumot nyerünk (hisz hiányoznak a fűtőtestek), hanem nagyon hatékonyan és energiatakarékosan tudjuk fűteni és hűteni ingatlanunkat. Az iContrAll rendszer jelenleg 2 nagy gyártó központjával kompatibilis, az egyik az NGBS, a másik a WAVIN. Ezekben az esetekben szoftveres illesztés történik. Az iContrAll applikáción keresztül látjuk a központoktól kapott adatokat, és módosíthatjuk a hőmérsékletet. Egyéb fűtési megoldásnál a NEST termosztátot szoktuk beépíteni, amely gazdag funkcionalitásának köszönhetően nagyon gyorsan az ügyfelek kedvencévé válik.

ZÁR, KAPU ÉS SOROMPÓ

Kapunkat, garázsajtónkat, telefonunk segítségével nyithatjuk és zárhatjuk. Persze ma már ez könnyen megtehető egy távirányítóval is, de az applikáción keresztül azt is láthatjuk, hogy a kapunk az adott pillanatban zárva van-e vagy nyitva.

LIFT

Az OTIS-al való együttműködésnek köszönhetően lehetőség van felvonó vezérlésére is. Applikáción keresztül tudjuk hívni, illetve küldeni is a liftet a megfelelő emeletre és visszajelzést is kapunk arról, hogy éppen melyik emeleten található.

KONNEKTOR, MEDENCE, KERTI TÓ

A konnektor mögé építhető vezérlő segítségével áramtalaníthatjuk az aljzatunkat és így elvehetjük a tápellátást attól az eszköztől, amit erre a dugaljra csatlakoztattunk. Például, ha bedugva hagytuk a vasalónkat, akkor távolról lekapcsolhatjuk.

ÖNTÖZÉS

Öntözőrendszer mágnesszelepinek vezérlésével eltudjuk indítani vagy időzíteni tudjuk a locsolást.

VÍZELZÁRÁS

Sok emberrel előfordult már, hogy nem volt otthon, amikor a katasztrófa egy csőtörés formájában jelentkezett. Erre lehet megoldás a távolról elzárható központi vízcsap. Ezt egy motoros golyóscsappal tudjuk megoldani, melyet a vezérlővel tudunk nyitni, illetve zárni.

RIASZTÓ

Riasztónk állapotát is kontrolálhatjuk. Élesíthetjük, ha elfelejtettük volna vagy esetleg kikapcsolhatjuk, ha valakit beszeretnénk engedi úgy, hogy mi nem vagyunk otthon, majd távozása után újraélesíthetjük a riasztót.

ÁRNYÉKOLÁS, VETÍTŐVÁSZON

Vezérelhetjük és automatizálhatjuk redőnyeinket, zsaluziáinkat, azok lamelláit. Százalékosan beállíthatjuk, meddig menjen le vagy fel a redőny.

INTELIGENS FÓLIA

Ez egy olyan fólia, amelyet üveg felületre lehet illeszteni, ezzel lehetővé téve az ideiglenes térelválasztást, interaktív helyiségek kialakítását vagy akár ideiglenes vetítési felület létrehozását egy gombnyomásra. Az okos fólia egy speciális kristályszerkezetű, elektromos árammal működtethető hét rétegből álló anyag, amely alap állapotban nem látszik át, a benne lévő részecskék rendezetlen mozgása miatt. Amint elektromos áramot kap, a részecskék polaritást váltanak, elrendeződnek, és a fólia átlátszóvá válik.